Siva zona (Greyzone)

3 stvari koje treba da znate o napetoj skandi-seriji

Napeta švedsko-danska triler serija Siva zona (Greyzone) 25. februra stiže na Pickbox! Nova i uzbudljiva skandinavska serija u saradnji Švedske i Danske prelazi granice skandi-noara i vrti se oko terorizma, a gledaćemo je u 10 epizoda u trajanju od 45 minuta. Ovo su tri najvažnije stvari koje morate da znate o novoj skandi-seriji:

  1. Skandi-noar i više

Siva zona je serija iz novog talasa danskih dramskih serija, koje su probile put van okvira skandi-noara i nadogradile ga. Naravno, od žanra po kojem je poznata Skandinavija. Siva zona zadržava mračnu atmosferu, napetu priču i kompleksne likove, ali ovoj mešavini dodaje i uzbudljivi triler zbog kog nećete moći da prestanete da gledate ovu skandinavsku poslasticu.

  1. Odlična glumačka postava

U Sivoj zoni ćemo gledati harizmatičnu dansku glumicu Birgite Hjort Sorensen, poznatu po ulozi u seriji Igra prestola (Game of Thrones). Sorensen glumi inženjera Viktoriju Rabek, koja je razvila višenamenski dron: može da zaliva useve u zemljama trećeg sveta, ali može da se iskoristi i u vojne svrhe.

Osim Sorensenove, tu je i švedska glumica i reditelj Tova Magnuson. Magnusonova glumi specijalnog agenta Evu Foršberg. Njen partner u seriji je danski glumac Joakim Fjelstrap, a uz njih gledaćemo i švedskog glumca Johana Rabeusa, Način (Modus).

  1. Napeta radnja u više država

Od prve epizode bićete uvučeni u ovu skandinavsku priču koja se odvija u više država. Specijalni agent švedske tajne službe Eva Foršberg prati trag nestalog vozača, u čijem je kamionu pronađena bojeva glava projektila, a taj trag dovodi je u Kopenhagen. S druge strane, inžejner Viktorija Rabek upravo se s uspešne prezentacije na poslovnom skupu vraća u svoj stan u Kopenhagen. Međutim, čim stigne u stan, otmu je. Otmica deluje kao da je povezana s internacionalnom terorističkom grupom koja je uključena u krađu bojevih glava.

Kako će se ova napeta skandi-priča razviti, gledajte od 25. februara samo na Pickboxu!