Objavljeno: 9. septembra 2021.

Šifra (The Code) – kriminalistička serija koja će vas

oduševiti inteligentnim misterijama i fenomenalnim likovima

Dobitnica nagrada za najbolju seriju, nova australijska krimi-serija Šifra (The Code) na Pickbox NOW stiže 17. septembra. U dve sezone – koje stižu istovremeno – serija nam govori o braći koja se upliću u zataškavanje, a žanrovski se može opisati kao politički triler. Glavnu ulogu Džesija Benksa tumači fantastični nagrađivani glumac Ešli Zakerman (Menhetn, Naslednici), a osim njega, u prvoj sezoni imamo prilike da gledamo i divnu Lusi Loles (Ksena: Princeza ratnica), a u drugoj sezoni glumca Entonija Lapalju, koga na Pickboxu gledamo u seriji Forenzičarka Halifaks: Odmazda.

BROJNE NAGRADE

Šifra (The Code) je dobitnica nekoliko nagrada Australijske akademije filmske i televizijske umetnosti (AACTA), od kojih je važno istaknuti nagradu za najbolju dramsku seriju i najboljeg glavnog glumca, koja je pripala popularnom glumcu Ešliju Zakermanu (Menhetn, Naslednici).

Australijsko udruženje reditelja je takođe nagradilo seriju nagradom za najbolju režiju, a udruženje scenarista ju je proglasilo najboljom dramskom serijom.

S izuzetnim pohvalama za australijsku kinematografiju, kritičari hvale Šifru ne samo zato što je autentičan i zanimljiv politički triler nego i po zaista fenomenalnoj glumi Ešlija Zakermana.

Inteligentna misterija i fenomenalni likovi

Ned i Džesi Benks su braća – Ned je ambiciozni novinar, a Džesi je mladi, genijalni haker. Ono što se retko viđa na televiziji jeste da je glavni lik Džesi mladi čovek koji ima autizam. Prikazu mentalnog zdravlja serija pristupa delikatno, ali sirovo. Naime, Džesijev autizam nije prikazan kao hendikep, naprotiv – on je genijalac, sposoban za neverovatne stvari.

Njih dvojica istražuju novu priču, koja će ih odvesti na put koji nisu mogli ni da zamisle. Uključuju se u veliki istraživački projekat u kome istražuju strogo čuvane tajne, a uskoro shvataju kako su mnogi uključeni u tu priču ućutkani.

Sumnjive korporacije, nepouzdana vlada, inteligentne misterije i fenomenalni likovi  – to je ono što seriju Šifra čini posebnom i vrednom gledanja.

Obe sezone kriminalističke serije Šifra (The Code) gledajte od 17. septembra samo na Pickbox NOW!