Šetland

brilijantna škotska krimi-serija

Objavljeno: 17. maja 2021.

Šetland (Shetland) – brilijantna škotska

krimi-serija stiže na Pickbox NOW

Škotska krimi dramska serija Šetland (Shetland) je nova fenomenalna serija koja stiže na Pickbox NOW. Svih pet sezona biće premijerno dostupne od 21. maja. Hvaljena serija se zasniva na romanima nagrađivane britanske autorke En Klivz, a seriju potpisuje Dejvid Kejn, koji je glavni scenarista svih sezona.

SJAJNA GLUMAČKA POSTAVA

U glavnoj ulozi je Daglas Henšal kao Džimi Peres, snalažljivi i pronicljivi inspektor koji radi za šetlandsku policiju. Henšal je osvojio nagradu BAFTA za najboljeg glumca u seriji, a serija je osvojila nagradu za najbolju dramsku seriju 2016. Uz Henšala, tu su Alison O’Donel kao detektivka Alison “Toš” Makintoš i Stiven Robertson kao pozornik Sendi Vilson. Ostalu glumačku postavu čine Mark Bonar, Luis Hauden, Erin Armstrong, Džuli Grejam i En Kid.

NAJBOLJA ŠKOTSKA SERIJA

Radnja se odvija u škotskom arhipelagu, a glavno mesto radnje je Šetland, koji se odlikuje unikatnim pejzažem i jedinstvenim načinom života. Policijski tim istažuje zločine koji su usko povezani s ostrvskom zajednicom. U ovom izolovanom i ponekad neprijateljski nastrojenom okruženju, policijski tim mora da otkrije kreativne načine obavljanja policijskog posla.

Likovi su višedimenzionalni, radnja je uvek napeta i intrigantna, a gluma odlična. Ovo je jedna od onih detektivskih serija koja se zaista razlikuje od drugih i s razlogom je jedna od najboljih škotskih serija. Ono što je čini posebnom je što realno prikazuje život. Priča, scenografija, snimanje, jedinstven pogled na škotska ostrva – može se reći da svaki deo ove serije zaslužuje posebnu pohvalu.

Šetland će vas uvući u priču i odjednom ćete se i sami osećati kao detektivi koji su deo Peresovog policijskog tima. Radi li se o u novcu, moći, ili je možda reč o ljubavi? Radi li se o staroj svađi koja traje generacijama i koja će konačno kulminirati? Ili je možda jednostavno nesreća?

Misteriozna ubistva u najboljoj škotskoj krimi-seriji Šetland gledajte u pet sezona na Pickbox NOW od 21. maja!