Prihvatljiv rizik

Nova serija 8.10.

Objavljeno: 30. septembra 2021.

Prihvatljiv rizik (Acceptable Risk) – kompleksna, intenzivna irska

kriminalistička mini-serija na Pickbox NOW

Irska kriminalistička mini-serija Prihvatljiv rizik (Acceptable Risk) na Pickbox NOW stiže 8. oktobra. Snimana na relaciji Irska-Kanada, nova irska serija sastoji se od ukupno šest epizoda, što je čini idealnom za gledanje epizodu za epizodom.

Kompleksna i intenzivna misterija ubistva

Sjajno napravljena inteligentna triler misterija govori o biznismenu koji je pronađen mrtav. Ko ga je ubio i zašto? Očekuje vas zanimljivo putovanje ispunjeno obrtima.

U glavnoj ulozi je irska glumica Elejn Kasidi (Harper’s Island, The Paradise), koja tumači lik Sare Maning iz Dablina. Njen muž Li je ubijen na poslovnom putu u Montrealu. Sara polako shvata kako zapravo ne zna ništa o njegovoj prošlosti pa počinje da preispituje ko je on zaista bio i šta je tačno radio za moćnu globalnu organizaciju.

Počinje istraga Lijevog ubistva, a Sara u njoj ima centralnu ulogu. Ona i ostali uključeni suočavaju se sa stalnim preprekama u potrazi za istinom i pravdom, a istraga ih vodi sve dublje u mrežu spletki i korupcije.  Ovu šestodelnu seriju nećete moći da prestanete da gledate!

U ostalim ulogama gledamo danskog glumca Mortena Surbalea, koga na Pickbox NOW možete gledati i u seriji Ubistvo (The Killing) kao inspektora Lenarta Briksa. On tumači ulogu direktora internacionalne firme Hansa Vernera Hofmana. Osim Surbalea, tu je  i irska glumica i pevačica Andželina Bol (The General) kao detektivka Emer Birn.

Dablin daleko od slike turističkog grada

Mesto radnje je Dablin, ali glavni grad Irske prikazan je na nešto drugačiji način. Scenarista i tvorac serije Ron Hačinson je za ideju o seriji rekao: „Hteo sam da istražim uticaj globalizacije iz perspektive onih koji rade za međunarodne korporacije u Dablinu, daleko od slike turističkog grada. To je svet koji pruža veliku platu i odličan stil života onima koji su deo tog sveta.”

Grad je izvanredno iskorišćen – ovo je savremeni Dablin s novim zgradama u centru i predivnim kućama u dobrostojećem Viklouu na periferiji. Dablin nije prikazan onako kako ga inače tradicionalno vidimo na televiziji – kao turistički grad.  Elegantni dom Sare Maning u Viklouu je često mesto radnje, a ako vam se svidi, imajte na umu da nas irski mediji obaveštavaju da je to bio pravi dom gitariste Def Leparda Rika Sevidža.

Odličnu irsku kriminalističku mini-seriju Prihvatljiv rizik (Acceptable Risk) gledajte na Pickbox NOW od 8. oktobra!