Pet razloga za gledanje ove zarazne serije

Rivijera

Posle prve pojave na malim ekranima, mnogi su seriju Rivijera” (Riviera), odmah prozvali “džet-set trilerom”. Takva, vrlo specifična kvalifikacija s kakvom se TV serije retko kad sreću, već dovoljno govori o posebnosti ove serije. Drama oskarovca Nila Džordana je zasluženo stekla originalnu etiketu i izazvala mnoštvo pozitivnih kritika. Ko još nije, ovoj seriji mora pružiti šansu. Zašto? Evo pet razloga.

  1. Zamršenost radnje

U središtu radnje je američka kustosica Džordžina koja, posle iznenadne smrti bogatog i moćnog supruga, upada u vrtlog spletki, laži, kriminala i egzistencijalnih pitanja. Ali, njen put se odvija u dva smera: prema prošlosti i prema budućnosti. I to istovremeno. Prošlost, koja je do tog nesrećnog trenutka uzimana zdravo za gotovo, postaje u potpunosti nepoznat i mračan teren. Budućnost, koja je s materijalnog aspekta dotad bila blistava i obećavajuća, postaje krhka, nesigurna i opasna. Dve se putanje sukobljavaju sada i ovde, a problematični odnosi i pretnje stižu sa svih strana.

  1. Blistavost serije

Esteski, ovoj seriji je teško naći zamerku. Ambijentalno, “Rivijera” nas usisava i premešta na Azurnu obalu. Na prvi pogled osvaja svojim glamurom, raskošnom scenografijom, briljantnim kostimima. Epizode su moćne i naprosto blistave.

  1. Zaraznost

Kada drama probije spoljašnju blistavost, u prvi plan iskače nepredvidljivost priče zbog koje je teško odvojiti se ne samo od ekrana, već i od brojnih pitanja koja okupiraju protagonistkinju. Priču prati pozadinska intriga, senka koja se ne vidi, ali čije se prisustvo oseća sve vreme. Epizode su filmske, svaka je specifična i predstavlja jedan fragment mozaika spletki koji je stavljen pred gledaoce.

  1. Glumačka ekipa

Pored veštog i sjajnog tima kreativaca iza kamera, ekipa koja je ispred kamera podiže ovu seriju na viši nivo. Tu su Lena Olin (“Ne zaboravi me” – Remember Me) i Entoni Lapalja (“Bez traga” – Without a Trace), a tu je i genijalni Ivan Reon koji stiže iz dalekog Vesterosa “Igre prestola”. Poznati profesionalci koji svoj posao rade izvanredno dobro. Ipak, vredi izdvojiti jednu osobu.

  1. Džordžina – Džulija Stajls

Mada se na prvi pogled lik Džordžine posebno ne ističe, smrt supruga milijardera preokreće život ljubiteljke umetnosti. U tom trenutku, na videlo izlazi njena kompleksnost, kao i nemogućnost da unapred odredimo kuda će se ona kretati. Neki kritičari su otišli korak dalje i proglasili je “ženskim Majklom Korleoneom“. A, ako je neko zaslužio tako prestižno poređenje, to je sjajna Džulija Stajls.

Gledaj “Rivijeru” odmah na Pickbox NOW!