Optuženi

Nova serija 25.06.

Objavljeno: 16. juna 2021.

Optuženi (Accused) – nova britanska serija na Pickbox NOW

Hvaljena od strane kritike i Emijem nagrađena BBC-jeva serija Optuženi (Accused) na Pickbox NOW stiže 25. juna. Britanska antologijska serija dolazi od kreatora Džimija Megoverna, scenariste i producenta za koga kritičari imaju samo reči hvale. Svaka epizoda prati posebnog optuženog koji čeka sudsku presudu, i priča pozadinsku priču o tome kako su se ovi obični ljudi uopšte našli među optuženima.

Emi za najbolju seriju i najbolje glavne glumce

Ova antologijska serija može se pohvaliti zaista zavidnom glumačkom postavom.  Osim što je osvojila nagradu Emi za najbolju seriju, Emi za najboljeg glumca dobio je i Kristofer Eklston (Gone in 60 Seconds,  24 Hour Party People), a dve godine kasnije istu prestižnu nagradu dobio je i glumac Šon Bin (The Lord of the Rings, Jupiter Ascending). Uz njih, glumačku ekipu čine Bendžamin Smit, Džulijet Stivenson, Endi Serkis, Mark Voren, Naomi Haris, i En-Mari Daf kao optuženi u svakoj pojedinačnoj epizodi.

Neverovatno dobre kritike

Osim što su kritičari pohvalili sjajnu glumačku postavu koju su ocenili kao brilijantnu i uzbudljivu, izdvojili su radnju i scenario kao prave dragulje ove serije. Naime, Accused se bavi prikazom života običnih ljudi.

“Megovern je jedan od najboljih scenarista današnjice, i može mu se desiti da ga zanese mučenje vlastitih likova, ali mu to možemo oprostiti zbog ritma i ekonomičnosti s kojom nam donosi svoju fantastičnu priču”, piše Gardijan.

Sjajno varirajući između svetla i tame, ova serija na ubedljiv i jedinstven način secira krhkost običnih života. Ovo nije priča o špijunima, arhitektima ili advokatima, radi se o ljudima poput vodoinstalatera koji živi u sasvim običnoj kući u sasvim običnom naselju.

Dve sezone genijalne britanske antologijske serije Optuženi (Accused) gledajte na Pickbox NOW od 25. juna.