Inspektor Benks

Nova kriminalistička serija

Inspektor Benks (DCI Banks) nova je britanska kriminalistička serija koju od 16. septembra možete naći na Pickbox TV kanalu, a od 18. septembra svih pet sezona biće dostupno na Pickbox NOW. Žanrovski opisana kao kriminalistička drama s elementima misterije, ova britanska serija se zasniva na popularnim romanima kanadskog autora Pitera Robinsona.

U glavnoj ulozi je Stiven Tompkinson kao nepokolebljiv i tvrdoglav Alan Benks, glavni inspektor koji se bavi rešavanjem suludih i uznemirujućih zločina. U tome mu pomažu njegove koleginice Eni Kabot (Andrea Lov) i Helen Morton (Karolin Kac).

O ČEMU JE REČ?           

Serija se zasniva na četiri dela romana Pitera Robinsona, a svaka priča donosi novu kompleksnu radnju.

U prvoj sezoni, koja se zasniva na romanu Aftermath, glavni inspektor Benks započinje šokantnu istragu kako bi uhvatio brutalnog serijskog ubicu mladih žena.
U drugoj sezoni, koja se zasniva na priči Playing with Fire, dva tela su pronađena posle požara na brodu. Benks i njegova koleginica Kabotova na tragu su piromanu koji je ubio dve osobe.

Friend of the Devil bavi se pričom o mladom studentu koji je napadnut usred grada, a u drugom delu Jorkšira ženi je prerezano grlo. Ta dva naoko različita ubistva imaju zabrinjavajuće sličnosti.

Cold is the Grave bavi se slučajem koji je zastrašujuće blizu Benksa i njegovog miljea. Naime, Benksov šef, nadzornik Gari Ridel, traži Benksu da mu pronađe njegovu nestalu ćerku tinejdžerku.

NEOBIČNE I DOBRO KONSTRUISANE PRIČE

Ove priče pravo su blago – odvešće vas u svet inteligentnog detektivskog istraživanja uznemirujućih zločina, otkrivajući malo-pomalo, a neverovatni obrti neće vas ostaviti ravnodušnima. Osim neobičnih i dobro konstruisanih priča, kritičari hvale i glumu glavnih glumaca, Stivena Tompkinsona i Andree Lov.

Svih pet sezona britanske kriminalističke serije Inspektor Benks gledajte odmah na Pickbox NOW ili svakim radnim danom od 19:30 na Pickbox TV kanalu.