Mračna i drugačija krimi serija

Kardinal

Kardinal je misteriozna kanadska krimi serija, koja se zasniva na nagrađivanim krimi-romanima kanadskog pisca Džajlsa Blanta. U fokusu priče je anti-heroj, ogorčeni inspektor Džon Kardinal, kog glumi fantastični Bili Kembel (Once and Again, The Killing).

HLADNOĆA I JEZA

Posebno se ističe hladnoća glavnog lika, intrigantnog mračnog i zagonetnog inspektora, koja može da se uporedi sa hladnoćom fiktivnog gradića u kom je smeštena radnja – jeziva i hladna atmosfera grada važan je deo narativa cele serije. Krajolik u kom se sve odvija zapravo označava tihog svedoka i nosioca strašnih tajni.

Prva sezona počinje otkrivanjem smrznutog tela nestale devojčice i ubrzo se saznaje da je Kardinal opsednut njenim slučajem. Štaviše, prebačen je iz odeljenja za ubistva jer nije hteo da prihvati da je ona jednostavno „pobegla“. Tako otkrivamo da je Kardinal jedan od inteligentnijih policajaca, ali i jednako važno – ne odustaje lako od svojih slučajeva.

POLICIJSKA DRAMA I PSIHOLOŠKI TRILER

Kao spoj policijske drame i psihološkog trilera, ova krimi-serija uvući će vas u svet anti-heroja Kardinala i njegovih ličnih i etičkih problema, kao i u svet njegovih jezivih slučajeva koji ostavljaju posledice na celu zajednicu.

TRI SEZONE NA PICKBOX NOW

Kardinal ima sveukupno tri sezone, i sve stižu na Pickbox NOW. Kompletna prva sezona stiže 3. juna, druga sezona stiže 10. juna, a treća sezona 17. juna. Preporučujemo gledanje ove detektivske poslastice na Pickbox NOW!