Meri ubija ljude

Odlična kanadska serija

Inteligentna i intrigantna kanadska dramska triler serija Meri ubija ljude stigla je na Pickbox. U prve dve sezone, Meri ubija ljude uspešno spaja komediju, dramu i filozofiju baveći se tabu temom – potpomognutim samoubistvom. Prva sezona već je dostupna na Pickboxu, druga će biti od 15. aprila, a epizode treće sezone stizaće u maju na Pickbox jednom nedeljno, odmah posle svetske premijere.

INTRIGANTNA TABU TEMA

Radnja ovog medicinskog trilera jedna je od onih koja vas natera na razmišljanje o životu i smrti. Doktorka Meri Haris, koju glumi sjajna kanadska glumica Kerolajn Dejvernas, radi na hitnom odeljenju u bolnici, ali ima i dodatni posao savetnice za završetak života. Meri i njen poslovni partner Dez (Ričard Šort) omogućavaju potpomognuto samoubistvo pacijentima u bolnici za upola manju cenu od putovanja u Švajcarsku, gde je ta usluga dostupna. Životi im se zakomplikuju kad policija počne da ih istražuje.

Meri i Dez zarađuju 10.000 dolara po potpomognutom samoubistvu, a odgovornosti se oslobađaju tako što osoba koja želi da umre snimi video u kom daje izjavu kako to radi svojom slobodnom voljom. Ali pošto Meri već ima dobro plaćen posao u bolnici, a pomaganje ljudima joj nije na listi prioriteta, postavlja se pitanje zašto to radi?

ODLIČNA GLUMAČKA POSTAVA

Kerolajn Dejvernas (Vonderfols, Hanibal) genijalno je predstavila lik Meri. Meri ima dobar posao, razvedena je majka dve preslatke ćerke i živi u lepoj kući. Spolja deluje kao da joj sve ide od ruke. Ona je jedan od onih likova za koje se čini da se muče da pronađu ravnotežu između posla i kuće i budu što odgovornije osobe. Ali Meri ima i drugu stranu, onu malo mračniju, jer u isto vreme ubija ljude.

Uz Dejvernasovu, tu je i britanski glumac Ričard Šort (Vinil, Američka horor priča) u ulozi fantastičnog bivšeg plastičnog hirurga. Dez je izgubio licencu za rad posle problema s drogom, a kad je počeo da sarađuje s Meri i da potpomaže samoubistva, taj njegov problem postao je dobrodošao. Naime, Dezov diler snabdeva smrtonosni duo drogom koju koriste za potpomoganje samoubistva smrtno bolesnih pacijenata.

Prva sezona kanadske serije Meri ubija ljude je na Pickboxu! Pogledaj sve epizode odmah.