Koje filmove gledati kad je napolju vrućina?

Ljubavne priče s (ne)očekivanim zapletima

Objavljeno: 12. juli 2023.

Striming servis Pickbox NOW pripremio je rubriku s letnjim filmovima idealnim za gledanje tokom vrućih letnjih dana. Donosimo vam nekoliko predloga, poput filmskog klasika Neuzvraćena ljubav s majstorom glume Džudi Denč i nove romantične komedije Naša ljubavna priča.

Dame u boji lavande (Ladies in Lavader)

S Džudi Denč i Megi Smit u glavnim ulogama, ovaj filmski klasik vrti se oko sestara Ursule i Džanet, koje su ostarile u malom selu u Kornvolu. Njihov život se promeni kad dan nakon velike oluje otkriju polumrtvog mladića na obali. Počnu da ga neguju i uskoro otkriju da je reč o Poljaku, Andrei, koji je izuzetno talentovani violinista i bio je na putu prema Americi i boljem životu. Iako se sestre brzo vežu za njega, ostali meštani su sumnjičavi, pogotovo kad se zbliži s Ruskinjom Olgom.

Legenda o pijanisti na okeanu (The Legend of 1900)

Tim Rot i Melani Tijeri predvode glumačku postavu još jednog filmskog klasika. Prvog januara 1900. godine Deni Budmen, mehaničar na transatlantskom brodu Virdžinianu koji putuje prema Americi, pronađe napuštenog dečaka i odluči da ga zadrži. S nadimkom 1900, dečak odrasta na brodu sakriven od sveta. Njegovo postojanje otkriveno je tek kada Deni nesrećno strada. Mladi 1900 uspe da se sakrije uprkos pretnjama kapetana broda. Usput otkrije svoju strast prema muzici i uspe sam da nauči da svira klavir iako ne zna da čita note i postane virtuoz o čijoj reputaciji počne da se govori i van broda.

Čuvari svetlosti (The Lightkeepers)

Radnja smeštena u 1912. godinu u Kejp Kodu prati svetioničara koji se odrekao bilo kakvog odnosa sa ženama. Planove mu pomrse dve zgodne dame koje su se preko leta doselile u obližnju kolibu.

Naša verzija ljubavi (Our Take On Love)

Divna romantična komedija koja u fokusu priče ima Izabelu i Blejka. Kada se Izabela i Blejk nađu usred planiranja velike proslave u vili, nijedno od njih ne zna šta ih čeka. Neočekivano pronalaze ljubav i pustolovinu za koje nisu ni slutili da bi mogle postojati.

Put za Santijago (Camino)

Ovaj topli i zanimljiv film režirala je međunarodno priznata rediteljka Birgit Stermoze. Radnja se vrti oko Regice, koja je bez posla, partnera i dece. Kad ona i njen otac otkriju da je poslednja želja Regicine majke bila da se ponovo povežu i zajedno prate Kamino de Santjago, njih dvoje kreću na putovanje dugo 260 kilometara. Njihov složeni odnos doveden je u pitanje na nove načine.

Opustite se uz brojne letnje filmove na Pickbox NOW i pogledajte šta se sve nudi u Pickboxovoj letnjoj rubrici!