Gresi iz prošlosti

Nova krimi-serija od 9.7.

Objavljeno: 1. jula 2021.

Gresi iz prošlosti (Hidden) – fenomenalna velška

krimi-serija stiže na Pickbox NOW

Nova Pickboxova serija Gresi iz prošlosti oduševiće sve ljubitelje krimi-žanra. S visokom ocenom od 7.3 na iMDB-u, ova velška serija je dobitnica nagrade BAFTA Cymru (velški ogranak BAFTA) za najbolju fotografiju. Obe sezone ove fenomenalne serije na Pickbox NOW stižu 9. jula.

O ČEMU SE RADI?

Detektivka Kadi (Šan Ris-Vilijams) vraća se u Vels kako bi se brinula za bolesnog oca. Nakon što je lokalna policija izvukla telo mlade žene iz jezera, Kadi se uključuje u mukotrpnu istragu. Ono po čemu se Gresi iz prošlosti ističu je vrlo direktan prikaz zla. Osim što glavna uloga pripada ženi, koja je detektivka bez uobičajenih neuroza i psihičkih poremećaja s kojima se često prikazuju detektivi u novijim serijama, zlo je prikazano s ljudskim naličjem. Ova serija je duboka i mračna, a sumoran prikaz Velsa sjajno doprinosi takvoj atmosferi. Netipična i uzbudljiva, ova velška krimi-serija sigurno će vas šokirati i iznenaditi.

VIŠE OD KRIMI-SERIJE

List Gardijan je seriju Gresi iz prošlosti uporedio sa švedskom skandi-noar dramom Most (The Bridge), opisujući je kao jednu od trenutno najjačih velških serija, koja se odlikuje izvrsnim stilom. S predivnim pejzažima, neobičnim enterijerima i vešto odrađenom pratećom muzikom koja pojačava osećaj jeze, Gresi iz prošlosti je prava vizuelna krimi-poslastica. San ju je prozvao „izvanrednom mračnom serijom”, a Radio tajms piše kako je „neverovatna”.

Ipak, ova velška serija nije samo kriminalistička. Naime, glavna glumica Šan Ris-Vilijams je u svom komentaru rekla da je to više „lična drama” nego krimi- serija, jer uključuje mnoge ljudske priče, uključujući i priče žrtve i njene porodice, kao i onih koji su počinili zločin.

Uzbudljiva i mračna, sa sjajnom glumačkom postavom u kojoj se naročito ističu talenti Šan Ris-Vilijams, Gvinet Kivort i Rodri Mejlir, zaista je posebna i oduševiće sve koji vole krimi-serije.

Velšku krimi-seriju Gresi iz prošlosti (Hidden) gledajte na Pickbox NOW od 9. jula.