Filmski klasici na Pickbox NOW

Filmski klasici na Pickbox NOW obradovaće sve one koji su željni kvalitetnih filmova koji odišu nekom posebnom čarolijom.

Usudili bismo se da kažemo – takvi filmovi se više ne snimaju! Prisetite se kultnih likova koji su stvarali filmsku kulturu, a dan-danas su renomirani glumci (za neke su ovo bili počeci!).

Shawshank Redemption 

Bekstvo iz Šošenka (Shawshank Redemption) je najbolje ocenjen film ikada na IMDB veb stranici. Bio je nominovan za sedam Oskara, ali nije osvojio nijedan, što iz današnje perspektive izgleda neverovatno. Priča se vrti oko zatvorskog života Endija Dufrena nakon što je osuđen za ubistvo supruge i njenog ljubavnika.

Ova zatvorska drama režisera i scenariste Frenka Darabonta iz 1994. godine sa Timom Robinsom i Morganom Frimanom u glavnim ulogama, jedno je od najboljih filmskih ostvarenja svih vremena.

A Bronx Tale

Priča iz Bronksa (A Bronx Tale) je režiserski debi i kultni film Roberta Denira iz 1993. godine.  Nakon ovog filma, Deniro nije režirao punih trinaest godina.

Priča je smeštena u Njujork 1960. godine, a zaplet počinje kada mali Kalođero (Fransis Kapra) na ulici bude svedok ubistva koje je izvršio lokalni mafijaš Soni (Čez Palminteri).

The Quiet American

Tihi Amerikanac (The Quiet American) snimljen je prema bestseler romanu britanskog književnika Grejama Grina. U glavnim ulogama su Majkl Kejn, Brendan Frejzer i Do Thi Hai Jen, a Majkl Kejn je nominovan za Oskara za najboljeg glumca.

Priča se vrti oko ljubavnog trougla u kom su se našli mladi naivni Amerikanac, cinični stari Britanac i mlada Vijetnamka tokom Prvog indokineskog rata 1952. godine.

Nurse Betty

Bolničarka Beti (Nurse Betty) je crna komedija sa Rene Zelveger, Morganom Frimanom i Krisom Rokom u glavnim ulogama. Za ulogu bolničarke Beti, Rene Zelveger je osvojila Zlatni globus, a film je nagrađen i u Kanu za najbolji scenario.

Radnja se vrti oko Beti, konobarice u malom gradu koja obožava sapunice. Dok gleda epizodu svoje omiljene emisije, njenog muža upucaju pred njenim očima. Zbog traume, Beti ulazi u disocijativno stanje i postaje “bolničarka Beti”, izgubljena ljubav glavnog lika serije, dr Ravela, kome je odlučna da se vrati.

Mighty Aphrodite

Moćna Afrodita (Mighty Aphrodite) je američka komedija iz 1995. godine, legendarnog režisera, scenariste i glumca Vudija Alena. Osim Alena, glumačku postavu čine Mira Sorvino, koja je za ovu ulogu dobila brojne nagrade – uključujući Zlatni globus, Helena Bonam Karter, Majkl Rapaport i F. Mari.

Priča se vrti oko Lenija Vejnriba (Vudi Alen), koji traži biološku majku svog usvojenog sina koji je genijalac. Saznaje da je reč o prostituki Lindi Eš (Mira Sorvino).

Celebrity

Još jedan film genijalnog Vudija Alena koji može da se gleda na Pickbox NOW je komedija Selebriti (Celebrity). U njemu glumi plejada glumačkih zvezda – Vinona Rajder, Leonadro Dikaprio, Šarliz Teron i brojni drugi.