Dženet King

Od 15.10.

Objavljeno: 8. oktobr 2021.

 Dženet King (Janet King) –

nova australijska krimi-serija na Pickbox NOW 

Izvrsna australijska kriminalistička dramska serija i pravo osveženje u moru pravnih serija, Dženet King (Janet King) na Pickbox NOW stiže 15. oktobra. Glavna glumica Marta Daseldorp (Crownies, Jack Irish), koja tumači lik tužiteljke Dženet King, dobitnica je nagrade AACTA (Australian Academy of Cinema and Television Arts Awards)  za najbolju glumicu u TV drami.

Spin-of serije Crownies

Australijskoj dramskoj seriji prethodila je serija Crownies iz 2011. godine. U njoj se prvi put pojavljuje Dženet King, a publika se toliko zaljubila u njen lik da je zbog toga nastala zasebna spin-of serija o višoj tužiteljki. Dženet King je 2017. godine bila velika stvar za Australiju, jer je u javni prostor uvela temu istopolne veze i pokušaj začeća kod istopolnih parova, baš u trenutku kada se održavao referendum o legalizaciji gej brakova – naime, Dženet je lezbejka koja s partnerkom pokušava da dobije dete.

Za razliku od serije Crownies, Dženet King je mnogo mračnija, ima više sukoba i dubine, a glavna glumica Marta Daseldrop je zaista fenomenalna glumica i savršeno oslikava svako osećanje i pritiske koje trpi Dženet King. Možete da vidite šta oseća i misli, a uz to je i simpatična i najjača.

O čemu se radi?

Dženet King se vraća s porodiljskog odsustva, odlučna u tome da na poslu pokaže kako je i dalje najbolja. Ali kad se vratila u Odeljenje za javno tužilaštvo, tamo ju je dočekala sasvim drugačija situacija. Pod sve većim političkim pritiskom, direktor Toni Gilis je sklopio savez sa svojim kolegom iz policije, glavnim nadzornikom Džekom Rizolijem, a Dženetinoj nadmoćnosti na mestu više tužiteljke preti zvezda u usponu Oven Mičel, bivši policijski tužilac, koji je spreman na sve kako bi osvojio najveće slučajeve.

Odlično napisana, kompleksna priča bavi se brojnim društvenima pitanjima, od zloupotrebe službenog položaja do odnosa između policije i sudija. Razni slučajevi kojima se bave uključuju neke važne teme kao što su dečja pornografija i lanac nezakonitih aktivnosti u višim slojevima javne službe. Serija prikazuje razne poteškoće koje donosi rad u javnoj službi kao i posledice na um i telo koje donosi rad na takvim užasnim zločinima. Dženet King je pravo osveženje u žanru pravnih dramskih serija!

Sjajnu australijsku krimi-seriju Dženet King gledajte samo na Pickbox NOW od 15. oktobra!