Objavljeno: 10. juna 2021.

Blizu neprijatelja (Close To The Enemy)

britanska istorijska mini-serija na Pickbox NOW

Nova BBC-jeva dramska mini-serija Blizu neprijatelja (Close To The Enemy) stiže na Pickbox NOW 18. juna. Radnja je smeštena u kasne četrdesete godine prošlog veka u Londonu. Odlična britanska serija fokusira se na ljude koji su preživeli Drugi svetski rat, njihove traume i razmišljanja o tome šta su uradili, ili šta nisu uradili, za vreme rata.

O čemu se radi? 

Neposredno nakon završetka Drugog svetskog rata, Diter Keler (August Dil), nemački inženjer koji se specijalizovao za tehnologiju mlaznih aviona, otet je zajedno sa svojom ćerkom Lote (Lusi Vord). T-Fors, zajednička vojska SAD i Velike Birtanije, odvodi ih u Veliku Britaniju gde ih drži u zatočeništvu. Kapetan Kalum Ferguson (Džim Sturdžiz) ima zadatak da natera Kelera da sarađuje s britanskom vladom, što nije nimalo lak zadatak jer se nemački naučnik Keler, ogorčen tretmanom koji on i njegova ćerka Lote dobijaju, opire njegovim naporima.

Zvezdana glumačka postava

Zvezdana glumačka postava na čelu s Džimom Sturdžizom (Cloud Atlas) sastoji se od zaista sjajne i jake glumačke ekipe. Uz Sturdžiza, glumačku postavu čine Fredi Hajmor, Šarlota Rajli, Fibi Foks, Alfred Molina, Kjara Čarteris, Lindzi Dankan, August Dil, Alfi Alen, Anđela Baset, Antje Tro, Lusi Vord, Sebastijan Armesto, Džulijan Blič, Čeriti Vejkfild, Aleksandar Jovanović i Robert Glenister.

Oduševiće vas na više načina

Sjajna britanska serija oduševiće vas na više načina. Iako smeštena u četrdesete godine prošlog veka, odlikuje je povezanost s društvenim i ličnim problemima koji su i danas aktuelni, poput netolerancije na razlike, razvijanja oružja za masovno uništenje, kao i moralnih problema s kojima se susreću likovi. Ono što ovu stilski neobičnu seriju čini posebnom je što otvara mnoga pitanja o filozofskim probemima rata i mira, ali i krivice i traume. Iako uzima dosta vremena da ispriča priču, radnja će vas prikovati za ekrane, ne samo zbog teme, već i zbog toga što se mnogo radnji na fantastičan način prepliće.

Krenite na predivno putovanje uz britansku istorijsku mini-seriju Blizu neprijatelja, samo na Pickbox NOW od 18. juna!