Anna

Ekskluzivna premijera 22.11.

Objavljeno: 23. novembra 2021.

Anna (2021.) – nova distopijska serija stiže na Pickbox NOW

Premijera nove distopijske triler serije Ana (2021.) čeka vas od 22. novembra na Pickbox NOW! Ova italijanska naučno-fantastična serija snimljena je po istoimenom romanu Nikoloa Amanitija iz 2015. godine, a on je ujedno i reditelj serije. Njegov roman izašao je pre 6 godina, ali zapravo je tek nedavno postao izrazito popularan zbog distopijske radnje koja je smeštena u post-apokaliptični svet u kojem žive samo deca, dok su svi odrasli umrli od misterioznog virusa.

POSTAPOKALIPTIČNA SICILIJA

Priča prati mladu devojku, 13-godišnju Anu (Đulija Dragoto) koja kreće u potragu za svojim mlađim bratom Astorom na postapokaliptičnoj Siciliji, gde su zbog virusa pre četiri godine umrli svi odrasli. Njena se potraga odvija među spaljenim poljima i tajanstvenim šumama, ruševinama trgovačkih centara i napuštenih gradova, u velikim pustim prostorima Sicilije.

Snimanje se odvijalo širom Italije, a producenti ističu kako bi se Anna mogla smatrati savremenom bajkom jer je smeštena u postapokaliptični svemir u kojem se od dece traži da obnove “novi svet”.

KAKO ZAMISLITI BUDUĆNOST NAKON APOKALIPSE?

Nakon što je napisao roman, romanopisac i reditelj serije Amaniti rekao je kako je godinama razmišljao o ovoj priči, pa je hteo da se usredsredi na Anu kao glavnu protagonistkinju kako bi uronio u ovu priču o mladoj ženi koja se našla u novom, napuštenom i zapuštenom svetu. Kako se s time suočava, kako zamišlja budućnost i kako prelazi granice novog, čudnog, načina postojanja?

Nezavisno od očite analogije koju treba napraviti s trenutnim pandemijskim stanjem u kojem živimo, vrednost “Ane” leži u odnosu između odraslih i dece, posebno danas kada živimo u vremenu gde je prirodan prelaz iz detinjstva u odraslo doba složeniji nego što je bio ikad pre.

Intrigantna, razigrana, a u isto vreme zastrašujuća, nova distopijska serija Anna oduševiće sve gledaoce i držati ih prikovanim za ekrane.

Premijeru nove italijanske distopijske serije gledajte samo na Pickbox NOW od 22. novembra!