5 razloga za gledanje nordijske špijunske serije

Meci

Finska špijunska serija ‘Meci’ (Bullets) stigla je na Pickbox NOW, i u mnogo pogleda je fenomenalna. Donosimo vam 5 razloga za gledanje ove nordijske špijunske poslastice!

  1. INTELIGENTAN SPOJ ŽANROVA

Bullets nije tipična nordijska noar serija – odlikuje se inteligentnim spojem krimi serije, špijunskog trilera i političke drame. Špijuni, teroristi, tajne i bombaši-samoubice daju uzbudljivu notu nordijskoj serijskoj poslastici. Ništa nije onako kako izgleda!

  1. NAPETA RADNJA

Radnja se vrti oko bivše teroristkinje Madine Taburove čiji je nadimak „Crna udovica“. Ona stiže u Helsinki i traži politički azil. Do tada se za Crnu udovicu mislilo da je mrtva, što probudi sumnje tajnih agencija. Talentovana tajna agentkinja Mari Sari sprijatelji se sa bivšom teroristkinjom da bi otkrila njene motive dolaska u Finsku. Mari Sari se infiltrira u unutrašnji krug Crne udovice koja regrutuje bombaše-samoubice. Ali ubrzo razvije simpatije prema Crnoj udovici i shvati da su njene dužnosti tajne agentkinje i njen poriv da zaštiti Crnu udovicu u konfliktu.

  1. SKANDINAVSKA AVANTURA

‘Meci’ je jedna od novih skandinavskih serija koju definitivno vredi gledati – osim što ima sjajne pohvale kritičara i publike, posebno se ističu dva snažna ženska lika koja su u fokusu ovog špijunskog trilera. Crnu udovicu glumi nemačka glumica Sibel Kekili koja je poznata po seriji Game of Thrones, a tajnu agentkinju Mari Sari  tumači fenomenalna finska glumica Krista Kosonen.

  1. PRODUCENTI SERIJE THE KILLING

Od producenata nordijskih hit serija The Bridge i The Killing, sada stižu ‘Meci’ koja je snimana u tri države – Finskoj, Belgiji i Gruziji, a producentske kuće iz sve tri države su producirale seriju.

  1. KOMPLETNA SERIJA JE NA PICKBOX NOW

Upustite se u špijunsku avanturu i kompletnu prvu sezonu intrigantne triler serije ‘Meci’ gledajte na Pickbox NOW!