5 razloga da pogledate mračnu detektivsku seriju

Kardinal

Nova kanadska detektivska triler-serija Kardinal pravo je osveženje na serijskoj sceni. U glavnoj ulozi je fantastični Bil Kembel (Ubistvo, Mesec iznad Majamija4400Život iznova), koji tumači ulogu misterioznog detektiva Džona Kardinala. Donosimo vam 5 razloga zašto bi trebalo da pogledate ovu detektivsku poslasticu!

  1. ADAPTACIJA NAGRAĐIVANIH KRIMI-ROMANA

Kardinal se zasniva na krimi-romanima nagrađivanog kanadskog pisca Džajlsa Blanta. Prva sezona je adaptacija Blantovog romana Četrdeset reči za tugu, u čijem je fokusu istraga ubistva nestale 13-godišnje devojčice. Druga sezona je adaptacija Blantovog trećeg romana Sezona crnih muva, a treća sezona je adaptacija dva romana: Dok ovo ne pročitaš i Mašinerija zločina.

  1. JEZIVA RADNJA

Detektiv Džon Kardinal bezuspešno istražuje slučaj nestale 13-godišnje devojčice, a pošto istraga ne vodi nikuda, nadređeni ga premeštaju iz odeljenja za ubistva. Međutim, posle pronalaska tela nestale devojčice, Kardinal je vraćen na slučaj. Ovog puta slučaj s njim vodi njegova nova partnerka Liz Delorm. Dok Kardinal pokušava da uhvati serijskog ubicu, Liz potajno istražuje njegovu mračnu prošlost.

  1. MRAČNA ATMOSFERA

Mračna atmosfera i jeziva radnja cele serije podsećaju na skandi-noar serije, s fokusom na misterioznog glavnog lika i kompleksnu radnju koja se vrti oko istrage ubistva.

  1. SCENARISTA CRNOG SIROČETA

Iako je pisac krimi-romana Džajls Blant učestvovao u pisanju scenarija kao savetnik, scenario za ovu detektivsku krimi-seriju napisao je nagrađivani kanadski scenarista Obri Nilon, koji potpisuje projekte poput popularne serije Crno siroče.

  1. SVE TRI SEZONE STIŽU NA PICBOX NOW

Kardinal ima ukupno tri sezone, i sve stižu na Pickbox NOW. Kompletna prva sezona stiže 3. juna, druga sezona stiže 10. juna, a treća sezona 17. juna. Preporučujemo da pogledate ovu detektivsku poslasticu na Pickbox NOW!