Criminal Minds – 11 sezona i 11 razloga za gledanje

Zločinački umovi je jedna od serija koju definitvno vredi gledati. Ova krimi serija bavi se zločinima i psihologijom tvrdokornih zločina, a neke epizode su zasnovane na istinitim slučajevima. 11 sezona je dostupno na Pickboxu, a vi pročitajte 11 razloga zašto bi trebalo da smesta bingujete Zločinačke umove.

 1. Sve je o serijskim ubicama i pedofilima

Hajde, priznajte da ste fascinirani serijskim ubicama i pedofilima. U Zločinačkim umovima videćete tvrdokorne serijske ubice, pedofile koji otetu decu odgajaju kao svoju i još mnogo čudnih priča.

 1. Drugačiji pristup

Zločinački umovi bave se FBI jedinicom Behavioral Analysis Unit  (BAU) sa sedištem u Kvantiku u Virdžiniji. Serija se fokusira na kazneno profiliranje umesto na sam zločin.

 1. Scenario

Za razliku od drugih krimi serija, scenario je snažan i uverljiv. Mnoge epizode su zasnovane na stvarnim zločinima. Pominju se i pravi zločinci poput Čarlsa Mensona i Džeka Trboseka.

 1. Uvek nešto novo

Gledajući Zločinačke umove, uvek možete da naučite nešto novo. Dr Rid je genije i od njega sigurno možete da čujete nešto što ranije niste znali.

 1. Nova znanja iz psihologije

Gledajući ovu seriju, naučićete mnogo o raznim zanimljivim mentalnim stanjima. Saznaćete činjenice iz psihologije, od psiholoških poremećaja do ekstremnih trauma iz detinjstva.

 1. Citati koji teraju na razmišljanje

Na početku svake epizode nalazi se citat koji se na neki način odnosi na tu epizodu. Tamo ćete naći neke od zanimljivih citata Ničea, Čerčila, Ajnštajna, Kenedija i mnogih drugih.

 1. Šemar

Šemar Mur tumači ulogu Dereka Morgana, odnosno lika koji voli da razbija vrata. Ovde ne bi trebalo da bude mnogo objašnjavanja – jedan pogled na njegovo telo govori sve.

 1. Dr Spenser Rid

Postoji milion razloga zbog kojih ćete voleti dr Spensera Rida. Kao prvo, on je ultra-pametan (njegov IQ je 187). Kao drugo, presladak je i empatičan. Uvek brine o svima oko sebe.

 1. Posebne gostujuće zvezde

Mnogi sjajni glumci su gostovali u Zločinačkim umovima, kao što su Kameron Monahen, Džejms Van Der Bik, Tobin Bel, Mišel Trahtenberg i brojni drugi glumci.

 1. Mendi Patinkin

Ako već od ranije niste zaljubljeni u Mendija Patinkina iz serije Otadžbina (Homeland), onda je to još veći razlog da se upustite u avanturu zvanu Zločinački umovi. Mendi je izvrstan u svojoj ulozi Džejsona Gidiona. Da, Mendi je nažalost tu u samo dve sezone, ali svejedno je najbolji!

 1. Glumci su prijatelji i u stvarnom životu

Super je stvar što su glumci prijatelji i u stvarnom životu. To se, naravno, odražava i  na sam kvalitet glume u seriji, a hemija među glumcima je izrazito vidljiva. Metju Grej Gabler (dr Spenser Rid) i Ej Džej Kuk (Džej Džej) provode mnogo vremena zajedno i kad nisu na snimanju.

Gledajte na Pickboxu, u Pickbox Video klubu na mts TV-u i na Pickboxu u sklopu SBB-a